Szalagtekercselő gépek az ebu-tól

Szalagtekercselők

Az összetekercselt alapanyagok feldolgozásának lehetővé tétele érdekében a szalagadagoló rendszereket úgynevezett tekercselőkkel kell felszerelni. A tekercselők kialakítása lehetővé teszi a különböző belső-, és külső átmérőjű, illetve vastagságú alapanyagok feldolgozását. A tekercselő méretétől függően a berendezés lehúzó- vagy letekerő módban is működik. A vágási vagy formázási folyamat meghatározza a szalag sebességét a letekercselési eljárás végrehajtása során.

Az ebu tekercsek teherbírása 500 kilogramtól 20 000 kilogramig terjed.

Különösen nagy méretű alapanyagok használata esetén a gép félig vagy teljesen automatizált működése kézi beavatkozás nélkül is biztosított. Ennek eléréséhez különböző megfelelő eszközök alkalmazhatóak.

Coilers_HS

Coilers_HR

Double-coiler

ebu CLW

Innovatív tekercstöltő és esztergáló gép

A tekercscsere beállítási idejének minimalizálása érdekében meg kell növelni a tekercsátmérőket. Így több szalaganyag áll rendelkezésre, és a tekercscsere ideje csökken. A nagy tekercsek használata viszont megnehezíti a tekercsek cseréjét. Különösen bonyolult a keskeny tekercsek cseréje, mivel a tekercseket a töltőállványtól kell szállítani és függőleges helyzetben a tekercselő gépbe helyezni, de tárolni, és lehetőség szerint szállítani vízszintes helyzetben kell, elkerülve ezzel a felborulás veszélyét. Az esztergáló eszközöket gyakran használják a tekercs megfordításához és a töltőállványba való elhelyezéséhez, de mindig ahhoz a töltőállványhoz szükséges a tekercset szállítani, amelyik a megfelelő tüskemagasságig emeli.

Az ebu CLW, az ebu Umformtechnik új tekercs-rakodó és eszetrgálógépe jelentősen leegyszerűsíti és felgyorsítja a tekercsek kezelését. Az ebu CLW ötvözi az akár 10 000 kg súlyú és 2000 mm átmérőjű tekercsek forgatásának és emelésének funkcióit. Az ebu CLW biztonságosan elfordítja és felemeli a tekercset a tüske szükséges magasságára, ezáltal elérhető a magasság 500 mm-ig történő beállítása.

Az ebu CLW különlegessége, hogy mindkét funkciót egyetlen egység hajtja végre. Két nagy teljesítményű hidraulikus munkahenger megbízhatóan teljesíti ezt a feladatot.

A vezérlést erős hengerek végzik. Az intelligens meghajtó megoldásnak és egy speciális vezérmű pályának köszönhetően, amelyen keresztül az ebu CLW két mozgató szerkezet között halad át, az átmenet a forgatótól az emelő mozgásba teljesen rázkódásmentes. A tekercset mindkét szerkezet között zökkenőmentesen szállítják, és a rázkódások miatti felborulás veszélye minimális. Az opcionálisan rendelkezésre álló támasztókarok rögzítik a tekercset. A karok automatikusan a tekercs szélességéhez igazodnak, illetve be- és kifordíthatók.

Innovative decoiler system

Tekercsközpont

Az ebu HCC tekercselőgép újszerű tervezésével megkönnyíti és automatizálja a tekercsek kezelését, és a legmagasabb szintű munkavédelmet biztosítja.

Ez a jól átgondolt megoldás kevesebb mint öt perc alatt lehetővé teszi a tekercs cseréjét (a töltőállványtól kindulva), és így óriási megtakarítási lehetőséget kínál a hagyományos tekercselő gépekkel szemben. Ezáltal a stabil hegesztett acélszerkezet biztonságos és ergonomikus munkát biztosít. A szervomotor által vezérelt, iker kialakítású lecsévélő tüskék szorosan egymáshoz záródnak a közepe felé, és továbbítják a tekercset, amelyet a tekercset betöltő töltőállvány készített elő. A csík automatikusan a szalagadagoló közepére kerül; opcionálisan más pozíció is beprogramozható. A tekercscsapok hidraulikus tágulása egy hidraulikus csúszó ékrendszeren keresztül történik. Az oldalsó szalagszélek biztosítják a tekercsek megbízható működését és stabilizálását, és megakadályozzák a szétszóródást. A mobil érintőképernyős vezérlőegység a még nagyobb funkcionalitáshoz használható, amely különböző konfigurációs szinteken szállítható a szalagadagoló vezeték összes funkciójának aktiválásáig. Vezeték nélküli távvezérléssel az összes vonatkozó funkció a védőburkolaton kívülről irányítható. A tekercsterminál a következő tekercs előkészítését szolgálja a tekercsbetöltő állvány számára, és elérhető opció.

Coil – centre

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei

Pin It on Pinterest

Share This